Battlefield 3 - огляд, рецензія гри

Безсумнівно, Battlefield 3 - це самий видовищний бойовик цього року, і відповідно, справжнісінький стрес-тест для вашого комп'ютера. Так варто лише сказати, що гра повністю відмовляється працювати з Windows XP, просить топову відеокарту з підтримкою горезвісним DirectX 10.

Так варто лише сказати, що гра повністю відмовляється працювати з Windows XP, просить топову відеокарту з підтримкою горезвісним DirectX 10

Сюжет розповідає нам про спогади сержанта морської піхоти Генрі Блекберна, якого звинувачують у зраді і зраді Батьківщині (тут чомусь відразу згадується Call of Duty: Black Ops). Розповідь, як правило, подається гравцеві у вигляді «флешбеков» з ним же в головній ролі. Сержант оповідає про те, що під час простою спецоперації з повернення зниклої розвідгрупи в Курдистані, вони дізнаються про підступні плани якогось психа, який претендує на світове панування і мрією про Третю світову ... І що з Росії було викрадено парочку боєголовок з ядерним зарядом, які призначені знищити найбільші міста світу. Ось-ось, на черзі Нью-Йорк. А головна проблема - сержанту ніхто не вірить, бо він єдиний залишився в живих свідок всього цього кошмару, а деяким його вчинків немає ніякого виправдання. Мало-помалу, ми добираємося до «сьогоднішніх днів», ліквідуючи при цьому всіх співучасників того, що відбувається і добираючись до головного лиходія. Загалом, зав'язка стара як світ, яка обігрувалася вже сто тисяч мільйонів разів в інших подібних іграх і фільмах про секретних агентів і супершпигунів.

Загалом, зав'язка стара як світ, яка обігрувалася вже сто тисяч мільйонів разів в інших подібних іграх і фільмах про секретних агентів і супершпигунів

Суть гри також дуже проста і зводиться до «Убити їх усіх!». Так, є кілька дійсно захоплюючих моментів, які цілком грамотно вмонтовані у відповідний час. Режисери частенько присмачують нас QTE-сценками, які, в принципі не дуже, але ловити гав не дадуть. Кінематографічні сцени руйнувань, землетрусів, або ідея вибуху Лондона, яку видно через об'єктив камери зовсім сторонньої, цивільної людини взагалі на п'ять з плюсом. Протягом гри нам дадуть покерувати танком «Абрамс» (ну куди вже сьогодні без цього?), І покажуть політ на реактивному винищувачі, правда, від імені другого пілота, якому дозволено тільки стріляти. Як то кажуть: - «дрібниця, а приємно». Ці місії виконані майже ідеально. Радує і різноманітність рівнів, за весь цей час ми обійдемо півсвіту в пошуках втраченого зброї і терориста номер один.

Радує і різноманітність рівнів, за весь цей час ми обійдемо півсвіту в пошуках втраченого зброї і терориста номер один

Головним же досягненням Battlefield 3 і вагомим аргументом в її виборі є графічна і звукова складові. Вона дійсно прекрасна. У гри новий движок, який змусить гравців пересісти з кудлатою XP на щось більш сучасне. На сьогоднішній день - ця найкраща графіка, в технічному виконанні. Приголомшлива гра з освітленням, дуже чіткі текстури, плавна анімація, прискіплива деталізація, аж до подряпин на кокпіті літака. Навіть на низьких налаштуваннях гра виглядає вельми привабливо. Шкода, іноді тільки псує цю прекрасну композицію ефектів відблиски на екрані, що імітують окуляри головного героя.

Шкода, іноді тільки псує цю прекрасну композицію ефектів відблиски на екрані, що імітують окуляри головного героя

Незважаючи на всі недоліки, баги, глюки, лаги і ляпи гра не скочується до нижчому щаблі, продовжує радувати і насолоджуватися нею. Ну, нічого, будемо сподіватися на патчі і заплатки, авось, і продуктивність підніметься. Вихід гри практично збігся з Call of Duty: Modern Warfare 3, з яким гра виразно приречена на порівняння.

Гра тестувалася на PC, Windows 7 x86.

Платформа: PC / PlayStation 3 / Xbox 360
Реліз: 27 жовтня 2011 року