Рецензія: «Вовки і вівці: бе-е-е-зумное перетворення»

Анімаційна стрічка розповідає про зграї вовків, які оселилися недалеко від поселення овець. Барани несподівано дізнаються про свої «злих» сусідів і намагаються щось придумати. В цей час вождь вовчої зграї Магра заявляє, що його час прийшов, і титул головкому потрібно передати іншому. За стародавнім звичаєм пост лідера повинен зайняти вовк, здатний перемогти всіх суперників. Найсміливішими на роль ватажка виявляються два кандидата - похмурий і злісний Безвухий і добросердий веселун Сірий. Останнього кидає кохана Бьянка, незадоволена його «дитячим характером». Вовк зі своєю проблемою звертається до зайчисі-чаклунки, і та дає йому зілля, яке має змінити Сірого. Але чарівне зілля змінює його в буквальному сенсі - вовк перетворюється в барана. Тепер герою потрібно знайти спосіб змінитися не тільки внутрішньо, але й зовні.

Тепер герою потрібно знайти спосіб змінитися не тільки внутрішньо, але й зовні

Варто похвалити Воронезьку студію Wizart Animation за витримку. Протягом 5 років команда аніматорів створювала «Волков і Овець», детально прорисовуючи кожного персонажа і його відмінні риси, зокрема шерсть. Результатом такого трудомісткого процесу стала органічна і виразна анімація з чудовою графікою, що робить картину, можливо, кращою з візуальної точки зору серед минулих російських робіт. Але на цьому всі її переваги закінчуються.

Але на цьому всі її переваги закінчуються

Стрічці бракує оригінальності. У неї багато відсилань до різних творів - від «Астерікса з Обеліксом» до «Хоббіта». На це можна було б закрити очі, якби добре були поставлені ключові моменти сюжету, де відповідальність лежала на плечах режисера Максима Волкова. Більшість сцен «Волков і Овець» залишилися без емоційної підживлення, що усуває глядача і не дає відчути, що відбувається на екрані. Дуже слабкі і знайомі жарти укупі з поганою подачею роблять фільм сирим і зім'ятим. Незважаючи на порівняно невеликий хронометраж, «Вовки та вівці» здаються дуже затягнутими і нудними. Картинка радує, але до неї швидко звикаєш.

Хоча, можливо, творці просто орієнтувалися на більш молодшого глядача? Вже дуже все передбачувано і стандартно - ті ж сценарні ходи, ті ж теми, ті ж конфлікти - так і чекаєш чогось б-е-е-е-е-зумного, але все представляється в надто спрощеному вигляді, навіть для дітей.

«Вовки та вівці» - дуже добрий мультфільм з хорошим посилом ( «Ти можеш бути ким завгодно, але головне - залишатися собою!»), Але відсутність нетривіальних ідей і душевного пориву у персонажів не дає глядачеві перейнятися роботою російських аніматорів.

Дякуємо кінотеатр Premier Hall Cinema за наданий квиток.

Хоча, можливо, творці просто орієнтувалися на більш молодшого глядача?