Наш ассоциированный член www.Bikinika.com.ua

Як правильно читати молитви вдома

  1. Як правильно читати канонічну молитву
  2. Одиночна молитва: про що просити?

Сила молитов незаперечна. Однак і читати їх треба так, щоб вони діяли. Про що не можна і можна просити і чи обов'язково читати тільки канонічні молитви - всі ці питання часто виникають у віруючих.

Слова дуже сильно впливають на свідомість людини. Тим більше, якщо мова йде про звернення до Бога. Нерідко кажуть, що молитва може змінити Долю і життя, і це дійсно так. Віруюча людина прагне молитися, а значить, рано чи пізно починає замислюватися над тим як це робити. Основні питання бувають такі:

  • що віддати перевагу: канонічний текст молитви або викладати прохання своїми словами?
  • молитися потрібно на самоті або разом з сім'єю?
  • краще читати молитву вголос або про себе?

Насправді, це - не настільки складні питання. Багато що залежить від ситуації і сенсу ви молитвою. Необхідно розуміти, що для певних випадків є канонічні молитви, які необхідно читати так, як вони написані в оригіналі. До них відносяться, наприклад, ранкові молитви і вечірні правила , А також молитви перед прийомом їжі. Їх необхідно читати всім разом і вголос. Звичайно ж, текст молитви може вимовляти одна людина, але всі члени родини будуть присутні, промовляючи текст про себе і разом скажуть в кінці слово «амінь».

У християнстві є дуже сильні молитви, з якими звертаються до святих покровителів, Діві Марії і Бога. Вони передавалися віками і важливі тим, що в них підібрані найбільш точні слова. Абсолютно особливою є молитва «Отче наш». її текст обов'язково потрібно знати кожній віруючій людині. Цю молитву використовують в дуже багатьох життєвих ситуаціях, тому що вона виявляється найсильнішою з усіх молитов. Читаючи її, ви завжди ставите себе під захист Господа.

Як правильно читати канонічну молитву

Молитви написані церковною мовою, а значить, іноді можуть виникати труднощі з розумінням тексту. Якщо ви не будете точно розуміти того, що читаєте, тоні перевантажуйте себе її читанням: хіба є в цьому сенс? Молитва - це усвідомлене звернення до Бога. Тому перед читанням канонічної молитви подивіться або її переклад на сучасну мову або попросіть священика пояснити текст молитви.

Оскільки моляться перед іконами, заведіть в будинку червоний куточок. Стоячи перед ними ви будете як би відтворювати відчуття близьке до відвідування церкви. Молитися перед іконами можна і під час особистого звернення, і тоді, коли ви молитеся всією сім'єю. Молитви можуть вимовлятися по книжці, але ви скоро зрозумієте, що набагато зручніше читати напам'ять. Їх не обов'язково заучувати спеціально: при постійному читанні молитов текст сам буде запам'ятовуватися.

Одиночна молитва: про що просити?

Крім молитов, які можна і потрібно читати всією сім'єю, часто віруючій людині хочеться поспілкуватися з Господом наодинці, попросити про щось сокровенне. І це абсолютно нормально. Адже таке звернення може бути найщирішим, особливо якщо мова йде про каяття в чомусь. Тому молитися на самоті навіть потрібно.

Нерідко під сумнів ставлять прохання про земні блага. Адже для віруючої людини набагато важливіше повинен бути його внутрішній світ, ніж матеріальне благополуччя. В цілому, все вірно, і духовний розвиток ставиться вище земних і проходять зручностей. Але з іншого боку, людина має потреби, які необхідно задовольняти: корисна їжа, міцний здоровий сон, теплий і затишний будинок.

Але з іншого боку, людина має потреби, які необхідно задовольняти: корисна їжа, міцний здоровий сон, теплий і затишний будинок

Молитися про достаток і благополуччя - нормально. Але все-таки прохання про порятунок душі повинні бути в пріоритеті. Тим більше, що земних благ цілком можна домогтися самостійно, а Господа попросити про те, щоб допоміг у складних починаннях. Також не забувайте молитися і про близьких, просячи для них здоров'я і щастя.

Читання молитов - дуже особиста справа. Часом до нього дуже важко привчити дітей. Якщо дитина цьому чинить опір, то покажіть йому приклад. Не змушуйте його молитися, а нехай він побачить, як це робите ви. В результаті він сам стане за вами повторювати.

Читати молитви потрібно не похапцем, незвично, а саме зі зверненням до Бога, як би відчуваючи кожен раз полегшення і деяке очищення в душі. Тому якщо у вашій родині є атеїст, не примушуйте. Поважайте один одного і пам'ятайте, що навіть у дитини є вибір вірити в Бога чи ні. Засудження тут не прийнятно.

Те, що вам допомагає ваші молитви ви завжди зрозумієте і дізнаєтеся, тому що ваш ангел-хранитель завжди вам допомагає. За допомогою нашого безкоштовного тесту ви навіть можете дізнатися як він це робить. Найчастіше відвідуйте церкву

Молитися потрібно на самоті або разом з сім'єю?
Краще читати молитву вголос або про себе?
Якщо ви не будете точно розуміти того, що читаєте, тоні перевантажуйте себе її читанням: хіба є в цьому сенс?
Одиночна молитва: про що просити?

Новости